top of page
  • Lucy Global Fund

Lucy Global Fund tar nästa steg. Pressmeddelande 2022-08-30

Uppdaterat: 11 nov. 2022


Lucy Global Fund är en aktivt förvaltad aktiefond med fokus på kvalitativa livsstilsföretag och varumärken som människor möter i sin vardag. Fonden investerar globalt i aktier utgivna av bolag verksamma inom livsstil samt företag som äger eller kontrollerar varumärken inom livsstil, t.ex mode, hälsa och skönhet. Exempel på innehav i fonden är Hermès, Ferrari, Fenix Outdoor och Nike. Genom att bygga upp en portfölj av innehav i de mest intressanta bolagen, verksamma inom olika trender och delområden inom fondens definierade fokusområde, bör fonden över en längre tidsperiod kunna leverera en god avkastning som är jämnare än ett generellt globalt aktieindex. I urvalet av bolag är bland annat hållbarhet, en stark ledning och god utdelningsfömåga viktiga faktorer.


För att ytterligare höja den finansiella kompetensen kliver nu Kim Hansson in för att tillsammans med Therese Nyrén förvalta fonden. Kim Hansson har under många år förvaltat globala och amerikanska aktiefonder. Hon har även lång erfarenhet av aktieanalys och att uforma investeringsstrategier.


”Att få möjlighet att tillsammans med Therese Nyren förvalta Lucy Global Fund, som har ett genomtänkt koncept med fokus på spännande bolag, är en fantastisk möjlighet. Med stor osäkerhet i omvärlden blir det dessutom extra viktigt att välja riktigt bra bolag till rätt pris” säger Kim Hansson.


“Kims kompetens och erfarenhet kommer tillföra en ytterligare dimension i analysarbetet och förvaltningen av fonden. Våra bakgrunder gör att vi kompletterar varandra väl ” säger Therese Nyrén


Fonden finns tillgänglig på Avanza, Nordnet, SAVR, Fondo, Alpcot, Fondtorget, MFEX och Allfunds.För mer information om Lucy Global Fund besök www.lucyglobalfund.comeller kontakta Therese Nyrén på therese.nyren@aifm.se eller +46 708 610 720.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.
53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page