top of page
  • Lucy Global Fund

Livsstilsbolag är alltid intressanta!


Therese Nyrén leder Lucy Global Fund, grundat i juli 2021, med över 15 års erfarenhet inom finans och en ekonomiexamen specialiserad inom miljöekonomi från Uppsala Universitet. Hennes expertis i ekonomi och hållbarhet gör henne till en fondförvaltare som integrerar ekonomiska och hållbara mål i investeringsstrategier.

 

Lucy Global Fund fyller ett hål i portföljen. Att välja portföljbolag inom livsstil ger en ny dimension, ökar diversifieringen och blir den sista pusselbiten i din portfölj.

 

De flesta aktiefonder investerar utifrån geografi eller storlek på bolag. Det finns teknologifonder och några andra inriktningar men fonder som utgår ifrån människors personliga intressen, hobbies och smak fanns det inga. I Lucy Global Fund investerar förvaltaren Therese Nyrén, i livsstilsföretag. Livsstilsbolag kan finnas i många branscher & länder. Det finns alltid livsstilsbolag i en intressant fas till en rimlig värdering. Det gäller att hitta dem.

 

För att identifiera de för tillfället mest intressanta livsstilsföretagen väljer vi fokusområden utifrån teman. Inom dessa teman väljer vi ut de bolag vars aktier vi bedömer har bäst förutsättningar att utvecklas väl. Vi analyserar de utvalda bolagen på djupet och väljer ut dem med bäst potential, som tillsammans bildar en välbalanserad portfölj.

 

Teman, som fonden är exponerad mot är till exempel Utomhusaktiviteter (Intresset som väcktes under pandemin lever kvar & ökar), Husdjur (Djuren i familjen får ökande andel av hushållsbudgeten), Lärande (Efterfrågan på utbildning ökar tack vare brist på universitet i länder med många unga, stora omskolningsbehov & ökat intresse från äldre), Accessoarer (Lyxprodukter köps av medvetna yngre som blir fler, personlig stil blir allt viktigare). Teknikutveckling inklusive artificiell intelligens (AI) är för många av livsstilsbolagen en avgörande faktor för att kunna vara ledande och viktigt i vårt val av aktier.

 

Vi köper de bolag vi vill investera i, oberoende av index. Vi fokuserar på sådant vi kan och är intresserade av. Vi söker bolag med starka produkter, varumärken, ledning, lönsamhet, balansräkning och hållbarhet, förklarar Therese.

 

I vårt sökande och vår analys använder vi oss av rapportering från bolag, analytiker, forskare & branschorganisationer, tar del av konferenser, företagsmöten och poddar men är också aktiva på sociala medier samt i en mängd nätverk och mötesplatser. Vi är transparenta med vad vi gör och hur det går, vilket vi delar i sociala medier samt på fondens hemsida i Förvaltarkommentarerna.

 

Lucy Global Fund startade juli 2021

Utveckling per år 2021 + 11, 06 %

Utveckling 2022 -27,61 %

Utveckling 2023 + 17,15 %

Utveckling YTD + 2,85

 Vill du veta mer om fonden? Läs här.

 

Riskinformation

 

Lucy Global Fund är en UCITS-fond registrerad hos Finansinspektionen. Ansvarigt fondbolag är AIFM Capital AB. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Lucy Global Fund marknadsförs och distribueras i Sverige.

 133 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page